"Un obstacol e o nouă problemă. Nu există obstacol care, oricât de puţină voinţă ai avea, să nu se preschimbe într-o trambulină, într-un prilej de a te înălţa din nou". (Roger Martin du Gard)

Experienţele noastre de viaţă sunt  efecte exterioare ale gândurilor noastre interioare. Modul în care gândim (cogniţiile), ce simţim (emoţiile) şi cum ne manifestăm (comportamentele) interacţioneză împreună. Gândurile noastre (cogniţiile) determină emoţiile şi comportamentele. Oricare ar fi problema, vine de la un tipar de gândire şi tiparele de gândire pot fi schimbate!

Oamenii triști, deprimați şi care nu își găsesc liniștea sufletească ajung de cele mai multe ori să se îmbolnăvească. Pentru că nu reușesc să treacă peste aspectele negative ale vieții, aceste persoane ajung să se consume foarte mult, iar aceste gânduri le afectează starea de sănătate.

Este important să nu acordăm atât de mare importanță lucrurilor minore din viața noastră şi să încercăm să ne detașăm de probleme spun specialiştii. Pentru a ne vindeca de boli este nevoie ca psihicul nostru să fie puternic și să ne menținem în permanență optimismul. O persoană sănătoasă din punct de vedere psihic va avea mai multă putere să treacă peste diversele afecțiuni, care pot să apară.

Important este să avem o atitudine pozitivă. Există foarte puţine diferenţe între oameni, dar o mică diferenţă poate face o mare diferenţă. Mica diferenţă e reprezentată de atitudine. Marea diferenţă este dacă vorbim despre o atitudine pozitivă sau de una negativă."

„Nimic nu îl poate opri pe omul cu o atitudine mentală corectă să îşi îndeplinească scopul. Nimic din lumea asta nu îl poate ajuta pe omul cu o atitudine greşită." Thomas Jefferson

Sunt Szasz Elisabeta Maria, Psiholog clinician şi psihoterapeut, absolventă a Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei - UBB Cluj Napoca, cu master în Psihologie clinică şi psihoterapie, cu practică în Cabinetul individual de psihologie.

Motivul abordării acestei teme în cadrul Seriilor Pozitive, este experienţa mea  de psiholog în cadrul consilierii pacienţiilor diagnosticaţi cu cancer şi nu numai.

Vă aştept cu incredere că putem schimba impreună atitudinea pe care o avem faţă de viaţă!!

Data: 27 februarie 2018, ora 18:00 - 20:00

Locația: Andy's Caffe, Strada Dr. Ion Raţiu, Nr. 69

(Consumația NU este inclusă)

PENTRU O MAI BUNĂ ORGANIZARE, la intrarea în sală, ÎNAINTE de începerea prezentării, participanţii sunt invitaţi să lase o DONAŢIE. Donația minimă recomandată este de 20 lei, pentru susținerea acestui proiect. Setează-ți intenția să fii alături de noi si toate se vor aranja pentru tine.

Inscrieri: