CINE SUNT?

Luiza Simon - studentă a Facultății de Litere din cadrul Universității „Vasile Alecsandri" din Bacau, specializarea Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar, voluntar activ al Departamentului de Consiliere Profesională și al Asociației Naționale Ajungem Mari.
Lucrez de la vârsta de 19 ani, fapt ce m-a ajutat să mă dezvolt destul de mult, atât pe plan personal cât și pe plan profesional. Pe lângă pasiunea dominantă a vieții mele, muzica-cântatul  iubesc să călătoresc, să citesc și să petrec timp de calitate cu oamenii dragi sufletului meu. Fiind dintotdeauna o fire empatică, am simțit nevoia de a mă implica în mod activ în situații ce necesitau „o mână de ajutor".

Presupun că simpla caracteristică a personalității mele, și anume aceea de a fi mult prea sensibilă, împreuna cu câteva evenimente ce s-au întâmplat în viața mea, m-au „propulsat" anul acesta în „Călătoria renașterii propriei mele ființe"...astfel o denumesc eu. Scriitorul Andrew Solomon o numește „Demonul Amiezii", iar alții „Depresie".

Deși poate suna ciudat, sunt recunoascătoare pentru că am trait-o chiar pe pielea mea...De ce? Pentru că a fost singura Cale prin care puteam ajunge la Lumină. Citisem cândva un citat, pe care mi-l amintesc și acum destul de clar: „Lumina își datorează o parte din frumusețe și existenței Întunericului". Cât Adevăr!

Depresia, potrivit analizelor şi statisticilor publicate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, tinde să devină boala secolului XXI, cu o creştere a cazurilor de depresie, în ultimii zece ani, la nivel mondial, cu 18%.

Voi aborda această temă prin prisma experienței mele tocmai pentru a vă invita să descoperim o altă latură a depresiei...una mai colorata J, să învățăm să identificăm unii indicatori comportamentali  atât pentru noi cât și pentru cei din jurul nostru, lucru care poate fi esențial și vital pentru persoana afectată.

Există vindecare! Și chiar mai mult decât  atât! Există Re-Naștere!

CÂND? Marți , 04 decembrie, ora 18:00-20:00

UNDE? The Mansion Bacău, str. Vasile Alecsandri, nr.8, Bacău.

Consumația recomandată este de 15 ron/persoană și nu este inclusă în eveniment .

PENTRU O MAI BUNĂ ORGANIZARE, la intrarea în sală, ÎNAINTE de începerea prezentării, participanţii sunt invitaţi să lase o DONAŢIE. Donația minimă recomandată este de 20 lei, pentru susținerea acestui proiect. Setează-ți intenția să fii alături de noi și toate se vor aranja pentru tine.

Inscrieri: