Ti se intampla sa auzi povesti care te coplesesc emotional prin dramatismul lor? Exista situatii de viata pe care le eviti pentru ca ti se par prea dureroase? Cunosti sau chiar te numeri printre acele persoane care refuza sa mearga la inmormantari, la patul unui muribund sau în spitale spunand ca nu suporta sau nu se simt in stare sa faca asta? Eviti sa asculti povestile de viata ale unor persoane greu incercate de viată fiindca te impresioneaza prea tare (veterani de razboi, victime ale violentei, violului sau traficului de persoane? Sunt toate acestea forme de manifestare a sensibilitatii, a compasiunii?

Ce este compasiunea si cum o putem cultiva? Este compasiunea o fericire sau o suferința? Unii o definesc ca o preocupare, grija pentru ceilalti, altii o numesc co-suferinta; unii- o abilitate specific umana, un mod de gandire, traire si actiune, altii- o virtute, maniera suprema de a ne raporta la lume si chiar de a exista...

Sunt Alina Georgescu, psiholog clinician si psihoterapeut sistemic de familie si cuplu atestat de Colegiul Psihologilor din Romania si, in prezent, imi desfasor activitatea la cabinetul meu individual de psihologie. Am lucrat 10 ani în sistemul public de asistenta sociala, ca psiholog intr-un centru de ocrotire a victimelor violentei în familie si a victimelor traficului de persoane unde, prin antrenamentul zilnic alaturi de cei care au trecut pragul cabinetului de psihologie, aducand cu ei teme si probleme de viata din cele mai diverse si mai complexe, am dobandit experienta in lucrul cu dificultatile pe care oamenii le pot intampina în cursul vietii si am invatat cum sa le fiu alaturi, sa ofer compasiune, „sa tin" cu clientii mei,  sa-i sustin pe drumul lor.

Data: 16 iulie 2019, orele: 18:30 - 20:30

Locatia: Centrul Dianthis, Str. Brândusa nr. 2 (din Podul de Fier, pe str. Eternitate spre Aeroport, prima la stânga)

PENTRU O MAI BUNĂ ORGANIZARE, la intrarea în sală, ÎNAINTE de începerea prezentării, participanții sunt invitați să lase o DONAȚIE. Donația minimă recomandată este de 20 lei, pentru susținerea acestui proiect dedicat comunității. Setează-ți intenția să fii alături de noi și toate se vor aranja pentru tine! 

Inscrieri: