În cele mai multe situații înțelegem compasiunea față de noi înșine și față de ceilalți prin sentimentul de milă. Cei doi termeni au înțelesuri asemănătoare și totuși se diferențiază: mila te pune în pielea celuilalt și îți dă o poziție de superioritate pe când compasiunea te pune alături de celălalt, nici nu te ridică nici nu te coboară, ba mai mult, oferă conectare, sprijin și empatie. Mila distruge stima de sine, compasiunea oferă încredere că oricine poate să reușească. 

Ne este mult mai ușor să oferim compasiune celorlalți, să tolerăm sau să trecem peste micile greșeli pe care ceilalți le fac, însă când vine vorba de persoana noastră suntem critici și ne spunem că "puteam mai mult", "puteam mai bine"

Până să ajungem la compasiunea față de ceilalți haideți să învățăm ce este compasiunea de sine și cum putem să o cultivăm astfel încât să aducem împăcarea cu noi înșine.

Sunt Delia Danea, psiholog, psihoterapeut și îți propun o întâlnire în care vei afla mai multe despre cum poți să ai mai multă compasiune față de propria persoană și apoi față de ceilalți.

Data: 24 septembrie 2019, ora 18:00 - 20:00

Locația: Centrul Cultural „G.M. Zamfirescu", Bld. Transilvania, Nr. 3, Et. 1

Pentru o mai bună organizare, la intrarea în sală, ÎNAINTE de începerea prezentării, participanții sunt invitați să lase o DONAȚIE minimă recomandată de 20 lei, necesară pentru susținerea acestui proiect adresat comunității.

Înscrieri: