Oana Florescu este evaluator, membru titular ANEVAR (Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din Romania), ce deține specializările de evaluarea proprietăților imobiliare și evaluarea bunurilor mobile. Detine o experienta de 18 ani in domeniul imobiliar si de 6 ani ca evaluator.

Te-ai intrebat care sunt situatiile in care e necesar sa faci un raport de evaluare al unui imobil sau al unui bun? Care sunt beneficiile realizarii eveluarilor?

Te asteptam cu raspunsul la aceste intrebari si la multe altele in cadrul „Serilor Pozitive" pe tema Evaluarea bunurilor si a imobilelor.

Un raport de evaluare poate fi solicitat atunci cand proprietatea este vandută, închiriată, ipotecată sau asigurată, în scopul stabilirii valorii impozabile sau pentru raportare financiară. Un raport poate fi solicitat atunci cand o persoană vrea să știe valoarea de piață a proprietății ce o deține; în cazul unui partaj, în instanțe judecătorești, etc.

Raportul de evaluare poate fi utilizat doar în scopul declarat în termenii de referință, de către utilizatorii desemnați în raport.  De exemplu, dacă scopul declarat este garantarea unui împrumut, raportul de evaluare nu poate fi utilizat pentru stabilirea impozabile a clădirii sau pentru stabilirea valorii de asigurare.

Rapoartele de evaluare sunt utilizate de obicei de către: vanzător sau cumpărător; instituții financiare (bănci, firme de asigurare); primării/direcții de impozitare și taxe; departamentul financiar al societății deținătoare; auditori; avocați; consultanți; executori judecătorești; lichidatori judiciari, etc.

 Participanții vor afla următoarele:

       - cum găsesc un evaluator;

       - cat timp este valabil un raport de evaluare;

       - procesul de evaluare;

       - cat durează întocmirea unui raport de evaluare;

       - cine sunt utilizatorii unui raport de evaluare;

       - situații cand sunt necesare întocmirea rapoartelor de evaluare (raportare finaciară, impozitare etc.);

       - tipuri de evaluări.

Va astept cu drag la „Seri Pozitive" cu o tema de real interes din viata noastra cotidiana !  

Data: 27 martie 2018 ora 18.00 - 20.00

Locatia: Centrul Dianthis, Str. Brandusa nr. 2 (din Podul de Fier, pe str. Eternitate spre Aeroport, prima la stanga )

PENTRU O MAI BUNĂ ORGANIZARE, la intrarea în sală, ÎNAINTE de începerea prezentării, participanţii sunt invitaţi să lase o DONAŢIE. Donația minimă recomandată este de 20 lei, pentru acoperirea costurilor de organizare. Setează-ți intenția să fii alături de noi și toate se vor aranja pentru tine.

Inscrieri: