Intimitatea reprezintă în același timp un spațiu și un timp de care fiecare are nevoie, esențial pentru a se putea întalni, pentru a putea vorbi cu el însuși." spune Jacques Salomé. Uneori acest spațiu ia formă concretă de dormitor, camera proprie, un loc anume în grădină sau doar în mintea noastră câteva momente. Daca primim pe cineva în acest spațiu în care ne găsim liniștea, comunicăm cu noi înșine, este pentru că avem suficientă încredere în persoana respectivă că ne va respecta spațiul. În sarcina intimă, ne referim la cuplu ca formă a trairilor de dragoste.

"Dragostea, ca relație între doi oameni, are o parte de sentiment social, propriile sale legi și o componentă vitală ce se refera la conservarea societății umane. Nu ne putem închipui și nu putem defini o comunitate fara ea. Cel care se afirmă, își afirmă totodată și dragostea. Cel care are spirit comunitar trebuie să favorizeze căsătoria sau o formă a iubirii egală ori mai înaltă ca valoare." spune  Alfred Adler

Chiar dacă vorbim despre căsătorie, sau despre un cuplu fără oficializări, vorbim despre doi oameni care s-au angajat într-o relație în care amandoi înclină în aceeași directive, un parteneriat. Felul în care oamenii înțeleg direcția cuplului și împlinirea parteneriatului este o chestiune de întelegere foarte personală și de aducere respectiv negociere a propriilor valori. Nu în ultimul rând, intimitatea cuplului cuprinde și aspectul de împlinire sexuală. Validarea intimă este o component importantă a motorului cuplului.

Sunt Andrea Romaniuc, psihoterapeut Adlerian și vă invit la o seară ... intimă, caldă, cu iz de scorțișoară și exerciții de înțelegere a intimității personale și în cuplu!

Data: 8 DECEMBRIE 2015, ora 18.00-20.30

Locația: Casa de Cultură a Sindicatelor (Centrul Cultural "G.M. Zamfirescu"), Sala Mică, Et. 1

PENTRU O MAI BUNĂ ORGANIZARE, la intrarea în sală, ÎNAINTE de începerea prezentării, participanţii sunt invitaţi să lase o DONAŢIE. Donația minimă recomandată este de 20 lei, pentru acoperirea costurilor de organizare. Seteaza-ti intentia sa fii alaturi de noi si toate se vor aranja pentru tine.

Înscrieri, aici: