Am tastat pe Google termenul iubirea de sine. Au aparut aproximativ 4.830.000 raspunsuri rezultate in 0,30 secunde. Acum, in era informatiei, accesarea internetului poate fi un indicator pentru interesul oamenilor legat de anumite subiecte. Rezultatele cautarii par sa spuna faptul ca, preocuparile oamenilor legate de iubirea de sine sunt cel putin la fel de mari ca ale filosofilor și teologilor din trecut.

Traim intr-o cultura in care propria persoana, cu nevoile ei, este pusa în centrul atentiei. Suntem bombardati cu mesaje legate de importanta noastra, de nevoia de a ne aprecia și de a ne pune pe primul loc. Pare foarte usor si pare ca toti cei din jurul nostru fac acest lucru de la sine.  Experienta mea spune ca nu e chiar asa. Nu sunt putini cei care au avut dificultati sa se aprecieze si sa se iubească pe sine.  E cu atat mai frustrant cu cat pare un fapt banal, la indemana oricui.

Ma numesc Marcel Nedelcu si sunt psihoterapeut sistemic de familie si cuplu.  In cei peste 20 de ani de practica am insotit multe persoane in drumul lor spre intelegere, spre acceptarea a ceea ce sunt, spre fundamentarea increderii ca pot face anumite lucruri, spre a se stima si iubi pe sine. Este o tema centrala a dezvoltarii personale si are legatura cu marea majoritate a dificultatilor prin care trecem.

Nevoia de a fi iubiti si, in consecinta, de a crede ca suntem demni de a fi iubiti de ceilalti (si inerent de noi) este o nevoie fundamentala de supravietuire.  Modul in care ne satisfacem aceasta nevoie este construit din copilarie și mostenit de la generatiile anterioare. Este un mecanism bazal, instinctiv care are nevoie de timp pentru a fi inteles si, eventual, schimbat.

In intalnirea noastra vom discuta despre aspecte legate de iubirea de sine, despre mecanismele ascunse ale iubirii de sine, cum se manifesta si, mai ales, cum putem sa ne apreciem, sa credem ca meritam sa avem mai multa grija de noi.

Va astept cu drag!

Data: 15 Ianuarie, orele: 18:30 - 20:30

Locatia: Centrul Dianthis, Str. Brândusa nr. 2 (din Podul de Fier, pe str. Eternitate spre Aeroport, prima la stânga)

PENTRU O MAI BUNÂ ORGANIZARE, la intrarea în sală, INAINTE de începerea prezentării, participanții sunt invitați să lase o DONAȚIE. Donația minimă recomandată este de 20 lei, pentru acoperirea costurilor de organizare. Setează-ți intenția să fii alături de noi și toate se vor aranja pentru tine.

Înscrieri: