Secretul sănătății trupului și minții nu este să jelești trecutul, să-ți faci griji pentru viitor, să anticipezi necazurile, ci să trăiești prezentul cu înțelepciune și onestitate. Buddha

Trăim într-o lume în care fiecare dintre noi alergăm după ceva, de ceva sau undeva...avem un ritm nebun, care ne menține mintea ocupată aproape fără încetare. Traficul intens de gânduri, dorințe, idei, ne rupe și ne deconectează de propriul corp, de propria experiență și mai ales de propria umanitate. Cu toții avem momente în care mașinăria aceasta numită "minte" ne inundă cu gânduri care ne pot copleșii și care se tot rotesc ca într-un sens giratoriu fără intenția de a ne reda liniștea...Ce e de făcut?

Mindfulness reprezintă abilitatea de a fi foarte atent la ceea ce se întâmplă în corpul tău în momentul prezent, fără a judeca critic, cu sinceritate și curiozitate. Am ales termenul de „abilitate", deoarece aceasta poate fi dezvoltată și îmbunătățită constant. Mindfulness înseamnă a conștientiza că nu ești gândurile, comportamentele sau senzațiile din corpul tău, ci ești un martor lor.

În cadrul evenimentului vom învăța cum să fim în starea de prezență în viața de zi cu zi și care este legătura dintre mindfulness și concepte precum reglarea emoțională, claritatea mentală, gestionarea simptomelor anxioase sau depresive, gestionarea stresului sau a problemelor de somn, îmblânzirea stărilor de furie sau agitație, autocunoaștere..

Facilitator: Psiholog Cena-Dican Iulia, Psiholog Clinician, Consilier și Trainer acreditat de Colegiul Psihologilor din România, Coordonator local Seri Pozitive Cluj-Napoca

Mai multe detalii aici: http://psihologiuliadican.ro/despre/

Vă aștept cu drag marți, 21 ianuarie, ora 19:00,  la Biblioteca Județeană Octavian Goga, sala Media etajul 7, la o seară plină de Starea de Prezență!

Data: marți 21 ianuarie 2020 ora 19:00

Locația: Biblioteca Județeană Octavian Goga, Sala Media, etajul 7.

Pentru o mai bună organizare, la intrarea în sală, înainte de începerea prezentării, participanții sunt invitați să lase o donație minimă recomandată de 30 lei, necesară pentru susținerea acestui proiect adresat comunității. Setează-ți intenția de a fi alături de noi și toate se vor aranja pentru tine.

Coordonator local: Cena-Dican Iulia

Contact: psihologiuliadican@yahoo.com, Telefon: 0742 489 725     

Inscrieri: