"Mai ales sufletului trebuie sa-i dam ingrijire, daca vrem ca trupul s-o duca bine" - Platon

Pe parcursul experientei profesionale ca psihoterapeut, dar si in viata personala, am intalnit de multe ori persoane care aveau diverse simptome fizice sau chiar boli grave. Discutand cu ele, am observat ca in istoria lor de viata au existat experiente sau socuri emotionale care au favorizat sau au declansat aparitia bolii sau a afectiunii respective. Este ca si cum sufletul lor, care nu putea exprima altfel ceea ce simte, a inceput sa vorbeasca prin corp.

Ori de cate ori apare durerea fizica sau boala in viata noastra, ea ne aduce un mesaj - fie despre noi insine si nevoile noastre nesatisfacute, poate ani de-a randul, fie despre relatiile pe care le avem cu cei din jur, fie apare ca modalitate de a regla rolurile si echilibrul intr-o familie. Insa, intotdeauna boala are un sens pentru care apare in viata sau in familia noastra.

In astfel de situatii, ne putem intreba: Ce vrea acest simptom/ aceasta boala sa aduca la lumina? Ce vrea sa imi transmita durerea fizica pe care o simt? Daca reusim sa intelegem "lectia" pe care, ca un bun prieten, vrea sa ne invete si sa aducem o schimbare benefica in viata noastra in acel sens, boala din corpul nostru poate "pleca" (daca nu e prea tarziu), caci e ca si cum si-ar fi incheiat misiunea.

Suferinta si stresul interior resimtite la nivelul sufletului aduc modificari neurobiologice in corpul fizic, acest lucru impreuna si cu alti factori facand posibila aparitia tulburarilor si bolilor psihosomatice. Daca ne deschidem inimile si "urechile", putem auzi corpul cum ne vorbeste despre cauza suferintei noastre si tot el ne poate arata calea spre vindecare.

In urma participarii la acest workshop veti avea posibilitatea sa intelegeti mai bine:

- cat de stransa este legatura dintre corp-minte-suflet

- cum se formeaza tulburarea psihosomatica

- in ce mod putem preveni imbolnavirea, instalarea bolii psihosomatice

- cat de mult ne ajuta corpul, de fapt, aratandu-ne ce avem de vindecat in interiorul nostru.

Numele meu este Alina Florea, sunt psihoterapeut individual, de cuplu si familie la Centrul Dianthis din Iasi, specializat in psihosomatica si lucrul cu corpul, psiholog acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania.

De-a lungul timpului, pasiunea pentru psihosomatica si fascinatia pentru intelepciunea corpului mi-au calauzit pasii spre a afla tot mai mult si a ma specializa in aceste domenii.  Au completat si s-au impletit intr-un mod armonios cu psihoterapia clasica experientiala, in practica de vindecare a celor ce vin catre mine. Sunt recunoscatoare si bucuroasa sa pot insoti oamenii pe calea (re)gasirii de sine, a apropierii si bunei intelegeri cu cei dragi, a obtinerii starii de bine si linistei interioare.

Va astept cu drag la "Seri Pozitive" Iasi  unde vom petrece momente de neuitat! 

Data: 30 ianuarie 2018 ora 18.00 - 20.00

Locatia: Centrul Dianthis, Str. Brandusa nr. 2 (din Podul de Fier, pe str. Eternitate spre Aeroport, prima la stanga )

PENTRU O MAI BUNĂ ORGANIZARE, la intrarea în sală, ÎNAINTE de începerea prezentării, participanţii sunt invitaţi să lase o DONAŢIE. Donația minimă recomandată este de 20 lei, pentru acoperirea costurilor de organizare. Setează-ți intenția să fii alături de noi și toate se vor aranja pentru tine.

Inscrieri: