Cum îmi pot îmbunătăți calitatea vieții  folosind cuvintele potrivite

Cea mai mare parte a limbajului cu care avem de-a face astăzi posedă o oarecare duritate. Mai precis, aceasta este deseori necizelat, furios și denotă intenții negative. Dăm peste el oriunde mergem și provine de la oameni care aparțin celor mai multe categorii de vârste.

La seara pozitivă de marți, 21 ianuarie 2020 vă invit la o discuție despre importanța cuvintelor  pe care le folosim,  modul în care acestea pot influența calitatea relațiilor umane și tehnici de Îmbunătățire a abilitaților de comunicare.

Numele meu este Daniela Tudor și în calitatea mea de psiholog-logoped, mă preocup de educarea/reeducarea limbajului și comunicării.Personal, consider că menirea unui logoped nu este doar aceea de a educa/corecta pronunția, de a sprijini o persoană în a dobândi abilitatea de a comunica verbal ci și de a promova un mod asumat de a exprima ceea ce gândim. Este la fel de important și ceea ce vorbim și cum vorbim.

Prin participarea mea la aceste Seri pozitive  îmi doresc să măresc gradul de conștientizare a impactului pe care cuvintele rostite de noi îl pot produce asupra celorlalți.

Pentru mulți dintre noi cuvintele fac parte din rutină. Sunt însă multe persoane care fac un efort susținut pentru a le putea utiliza. Nu este păcat ca, cei norocoși, care au dobândit natural această abilitate, să le folosească fără a gândi în prealabil? Fără a fi conștienți de impactul lor?

Răvaș dintr-o plăcintă chinezească: ,,Respectă puterea cuvintelor. Alege-le cu grijă!"

Data: marți, 21.01.2020, ora 18:30-20:30

Locația: Centrul de Psihologie Delta Dunării, str. Războieni nr. 14, Tulcea

Pentru o mai bună organizare, la intrarea în Centru, înainte de începerea prezentării, participanții sunt invitați să lase o donație. Donația minimă recomandată este de 30 lei, pentru susținerea acestui proiect adresat comunității. 

Coordonator local: Alina Alexoiu - alina.alexoiu@gmail.com