Copii fiind, am auzit fiecare dintre noi atunci când am comis o greșeală, cuvinte de genul: „să-ți fie rușine!". Adulți fiind, aceste cuvinte ne urmăresc și ajungem să întreprindem sau, din contră, să nu întreprindem acțiuni care ni le dorim, de RUȘINE. Așadar, rușinea este o emoție care își are rădăcinile din primele relații interpersonale, în familie și în alte relații semnificative, exercitând o influență profundă și continuă asupra comportamentelor din cadrul contextelor interpersonale și chiar asupra cine suntem noi în proprii ochi. Fiecare dintre noi, am experiențiat pe parcursul vieții sentimente și gânduri de tipul: "mă simt foarte mic", "sunt lipsit de valoare", "nu aparțin nimănui", "aș vrea să mă ascund", "să scap de aici..." care ne-au adus un grad foarte ridicat de stres. E vorba de aceeași rușine pe care o simțeam și în copilărie adesea.

Ne întrebăm ce stă la baza unor simptome, tulburări psihice ca: depresie, anxietate, tulburări de personalitate, tulburare post-traumatică, suicidale, abuz de substanțe, tulburări alimentare. Ei bine, atunci când experiențiem frecvent și intens emoții de rușine, aceasta, în combinație cu alți factori, pot să declanșeze astfel de simptome sau tulburări psihice.  

Sunt Raluca Rebic, psiholog clinician & psihoterapeut integrativ și vă invit să aflăm împreună cât de mult ne influențează starea de bine, echilibrul interior, relațiile sociale această RUȘINE, de unde își are originea și cum putem să ne vindecăm de ea, singuri sau cu ajutor.

Data:  25 septembrie2018, ora 18:00 - 20:30

Locația: Centrul Cultural „G.M. Zamfirescu", Bld. Transilvania, nr. 3

PENTRU O MAI BUNĂ ORGANIZARE, la intrarea în sală, ÎNAINTE de începerea prezentării, participanţii sunt invitaţi să lase o DONAŢIE. Donația minimă recomandată este de 20 lei, pentru susținerea proiectului. Setează-ți intenția să fii alături de noi și toate se vor aranja pentru tine.

Înscrieri: