Inca din timpul liceului "imi puneam intrebari serioase"  si  spre deosebire de azi imi raspundeam la fel de serios.  Cel putin mie mi se parea destul de interesant. Fiecaruia dintre noi i se  naste intrebarea asupra  sensului vietii si apare datorita faptului ca omul vine in aceasta lume "aparent" fara acordul sau. De obicei, ne intrebam atunci cand lucrurile nu se potrivesc si suntem in impas : "de ce mie ?", "de ce eu ?" si "care e sensul ?".

"Aparem" pe lume neintrebati daca vrem sa ne nastem, unde sa ne nastem si asa cautam sensul intreaga viata, care devine dificil de descifrat datorita multitudinii de evenimente, moartea venind din cand in cand sa confirme efemerul acestor lucruri.

Raportam sensul vietii la lumea exterioara, conturandu-ne viziunea despre viata atat pentru persoana proprie, cat si pentru divinul din ea. Acesta  este punctul de plecare catre propria filozofie a sensului vietii, capatata in urma experientelor proprii care devin  adevarurile noastre.

Privind catre lumea materiala putem spune ca viata are scop, insa acesta nu se confunda cu lumea amintita. Omul isi propune multe scopuri si tinte in viata, iar linia care le uneste poate deveni sensul vietii pentru fiecare persoana in parte. Ne definim sensul prin propriile aspiratii, credinte. Pentru ca suntem dependenti de rezultat, cand atingem scopul final lumea noastra se rastoarna si suntem iarasi in cautarea altor cai.

Si asa ne continuam intregul "pelerinaj" pe propriul Camino!

Sunt Elena Potorac, psiholog si va astept cu bucurie sa descoperim variante posibile ale sensului existentei noastre.

Data : 28 februarie 2017, orele 18:00 - 20:30

Locatia : Bd. Primaverii nr. 72

PENTRU O MAI BUNĂ ORGANIZARE, la intrarea în sală, ÎNAINTE de începerea prezentării, participanţii sunt invitaţi să lase o DONAŢIE. Donația minimă recomandată este de 20 lei, pentru acoperirea costurilor de organizare. Setează-ți intenția să fii alături de noi si toate se vor aranja pentru tine.