Teritoriul unde toate bătăliile pot fi câștigate este și cel al voluntariatului și al implicării comunitare și în plus, unde mai pui că "armele" folosite pot fi adunate într-un buchet, sub forma unor vorbe bune, rostite la momentul potrivit, a unor fapte bune săvârșite pentru a împlini un vis, sau pur și simpli printr-o simplă prezență acolo unde domnește uneori singurătatea. Voluntariatul, știm cu toții, ne oferă mai multă libertate, depășirea constrângerilor pe care le simțim în viața cotidiană, fie la școală, sau la locul de muncă, deoarece voluntariatul nu implică obligația impusă, ci responsabilitatea liber asumată. Poate este ușor de imaginat și de definit ce înseamnă voluntariatul, însă poate este mai dificil să indicăm cartezian, în conștiința noastră locul în care începe, motivul pentru care acceptăm o astfel de experiență, așteptările pe care le avem în relație cu rezultatul obținut. 

A vorbi despre voluntariat înseamnă mai mult, așadar. Înseamnă a avea curajul să vorbim și despre noi înșine și spațiul nostru interior în care locuim și trăim, acolo unde coabitează și ideea de a ne simții de folos altor persoane sau/și comunității prin voluntariat. 

Laurențiu Lazăr,

46 ani, o familie cu 3 copii

preot ortodox

Asociația Filantropia Oradea

Fundația de Scleroză Multiplă Bihor

Asociația de Scleroză Multiplă din România

Voluntar

Data: 29 ianuarie 2019, ora 18:00-20:00

Locaţia: Milano Bianco, Strada Republicii, nr.10, Oradea

PENTRU O MAI BUNĂ ORGANIZARE, la intrarea în sală, ÎNAINTE de începerea prezentării, participanţii sunt invitaţi să lase o DONAŢIE. Donația minimă recomandată este de 20 lei, pentru susținerea acestui proiect. Setează-ți intenția să fii alături de noi și toate se vor aranja pentru tine.

Inscrieri: